Podsłuchałam ten przepis przez przypadek i nawet nie wiem kto mógł wymyślić coś takiego jak połączenie ryby wędzonej z jabłkiem....a jednak....u mnie to połączenie zrobiło furorę, pasta w smaku doskonała :)
30 min
Składniki:
• 2 większe wędzone makrele
• 1 duże jabłko
• 3 średnie ogórki konserwowe
• 1 średnia cebula czerwona
• mały pęczek szczypioru
• majonez - ilośc wg uznania
• odrobina soli i pieprzu do smaku
Pasta rybna z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby dokładnie obrać z ości i skóry, rozdrobnić widelcem, dodać do tego drobno posiekane jabłko bez skórki, cebulę, ogórki i szczypior.
Wymieszać z majonezem, ew. doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Najlepiej smakuje po odstaniu przez 2 - godz. w lodówce
Komentarze