Parówki w cieście naleśnikowym

4.49 (176 ocen)

  • 35 min

Często robię to danie na kolację lub śniadanie.Przepis mam od cioci Kazi.Każdy kto skosztuje mówi że mu smakuje.

  • 35 min

Składniki:

  • 6 parówek (długie,cienkie)
    2 szklanki mleka
    sól
    30 dag mąki pszennej
    1 jajko

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Parówki w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2aarn7v 1. Parówki wyjąć z foli i pokroić na kawałki.
  • image-248g8iv 2. Do garnka,miski wlać mleko, dodać jajko,posolić i dodać mąkę.Wymieszać i wyrobić rogalem.
    Ciasto ma być gęściejsze jak na naleśniki takie jak np na racuchy.
  • image-0m285dx 3. Do wyrobionego ciasta dodać pokrojone parówki.
  • image-0s2p1jl 4. Ciasto i parówki wymieszać dokładnie łyżką.
  • image-0k7935t 5. Rozgrzać patelnię wlać olej.
    Na rozgrzany olej kłaść łyżką placki ( mogą być większe lub mniejsze jak kto woli byle by nie były zbyt grube).
    Piec z obu stron na średnim ogniu ( aby ciasto się nie spaliło z wierzchu a w środku żeby nie było surowe).
  • image-1f7i6gf 6. Po upieczeniu wyłożyć na talerz.I spożywać.
    Smacznego!!!

Porady

Ja używam parówek z biedronki (parówki wędzone z kurcząt). Można jeść same lub jak widać na załączonym obrazku polać keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować