Papryka pomidorowa marynowana

4.47 (176 ocen)

  • 4 godz.

Macie już dosyć papryki w oleju-zróbcie ją tak jak ja :)

  • 4 godz.

Składniki:

  • papryka pomidorowa
    liście laurowe
    gorczyca
    ziele angielskie
    czosnek
    ocet 10%
    sól
    cukier
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka pomidorowa marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić,pokroić w/g własnych upodobań i umyć.Do umytych wcześniej słoików wrzucamy ziele,liść laurowy,gorczycę(nie dużo) i czosnek.Staramy się ciasno układać paprykę w słoiki(zaoszczędzimy na słoikach i zalewie).
    W garnku gotujemy :
    5 szklanek wody,
    1 szklankę octu,
    1 szklankę cukru,
    1 łyżkę soli(nie musi być ta tylko do przetworów)
    Przygotowanym roztworem zalewamy paprykę,na koniec wlewamy na wierzch 1 łyżkę oleju.Słoiki dobrze zakręcamy.
    Słoiki pasteryzujemy 10-15 minut nie dłużej .Odstawiamy na ręcznik i przykrywamy.

Porady

Ja wynoszę słoiki do piwnicy dopiero na drugi albo na trzeci dzień,żeby nie zruszyć pokrywek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować