8 szt.palek z kurczaka ,200g mięsa mielonego,1/2 małej czerwonej papryki,200g pieczarek,olej ,czosnek,przyprawa do kurczaka ,vegeta,sol pieprz ,1 małe jajko.
Pałki z kurczaka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z pałek wyjmujemy kość , oddzielając małym nożykiem mięso od kości.Z oleju,przyprawy do kurczaka ,vegety oraz przeciśniętego przez praskę czosnku robimy marynatę i smarujemy nią pałki odstawiamy a w tym czasie przygotowujemy farsz,pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na dowolnym tłuszczu.Paprykę kroimy w drobna kostkę ,Paprykę ,pieczarki ,jajko dodajemy do mięsa mielonego przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .Gotowym farszem faszerujemy palki .Każdą pałkę zawijamy szczelnie w folię aluminiowa i układamy na blaszce do pieczenia .pieczemy 1 godz w 200st po czym wyjmujemy z pieca ostrożnie zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze 30min.
Porady
Pałki możemy podac w towarzystwie pieczonych ziemniaków i gotowanej fasolki szparagowej.
Komentarze