Faszerowane pałki z kurczaka

4.5 (187 ocen)

Pyszne pałki z farszem mięsno - pieczarkowym.

Składniki:

  • 4 pałki z nie uszkodzoną skórą
    200 g pieczarek
    1 cebula
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki majeranku
    1 łyżeczka pikantnej przyprawy do kurczaka
    2 łyżeczki kaszy manny
    pieprz
    sól
    2 łyżki bułki tartej + łyżeczka curry i majeranku
    1 jajko
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wyjmowanie kości 1. Z podudzi delikatnie zsunąć skórę, najdalej jak się da. Ostrym nożem lub nożycami do drobiu odciąć kość. Usunąć odłamki kości.
  • Przygotowanie 2. Odcięte kostki wykorzystać do ugotowania wywaru na zupę.
  • Mielenie 3. Mięso oddzielić od odciętej kości i zmielić.
  • Smażenie 4. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać mięso, doprawić i chwilę razem smażyć. Dodać kaszę , wymieszać i przestudzić.
  • Nadziewanie 5. Nadziewać skórki i jeśli jest jej za mało, żeby dobrze podwinąć, to spiąć wykałaczką.
  • Obsmażanie  6. Bułkę tartą wymieszać z curry i ziołami. Panierować w jajku i bułce, smażyć na złoty kolor. Przed podaniem zapiec w piekarniku 10 min 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować