Deser Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niebo w gębie

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ser mascarpone 250 g.
    Śmietana kremówka 250 g.
    Żółtka 3 szt
    4 łyżki cukru
    Paczka podłużnych biszkoptów
    Napar kawowy
    Likier amaretto
    Ciemne kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu

Deser tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka sparzyć wrzątkiem,oddzielić białka od żółtek , Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,śmietanę wymieszać z mascarpone ubić na sztywno dodać utarte żółtka z cukrem delikatnie wymieszać,biszkopty namaczać w naparze z kawy i alkoholu,układać do pucharków biszkopty na przemian z masą z mascarpone ,każdą warstwę oprószyć kakao. Schłodzić w lodówce przynajmniej 3 godz.

Porady

Zamiast likieru amaretto można dodać inny alkohol np. Rum albo białe wino ,wierzch deserków można udekorować np .borówką amerykańską.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować