Owocowe babuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier z jajkami zmiksować na puszystą masę.
2.Stopniowo dodawać cukier waniliowy.
3.Następnie dodać roztopioną i schłodzoną margarynę i wlać pół szklanki mleka.Wszystko razem zmiksować.
4.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
5.Białą czekoladę dodać do ciasta, dobrze wymieszać.
6.Truskawki umyć, obrać z gniazdek i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w mniejsze kawałki.
7.Ciasto wlać do wcześniej przygotowanej formy na babeczki(natłuszczoną i wysypaną bułką tartą). Kawałki truskawek wkładać na wierzch ciasta. Lekko docisnąć.
8.Formę z babuszkami wstawić do nagrzanego do 175stC piekarnika na ok. 35 minut. Babkę wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
9.Krem waniliowy przygotować według przepisu na opakowaniu, tyle że tylko z pół szklanki mleka.
10.Krem przełożyć do szprycy i na każdej babuszce zrobić po 5 'kwiatków' i na każdym z nich położyć umytą i osuszoną borówkę.
Komentarze