Orzechowo - rumowe z nutką imbiru, kardamonu i goździków

0 (0 ocen)

Gdyby ktoś jeszcze nie miał pomysłu na ciasteczka świąteczne, to te z pewnością zapachem i smakiem zdobędą Wasze podniebienia :) Pachną Świętami !

Składniki:

  • Składniki:

    1 i 1/2 szklanki mąki,
    1 szklanki mielonych orzechów laskowych,
    1/3 szklanki zmielonych rodzynek,
    1/2 szklanki cukru,
    2 olejki rumowe do ciasta,
    200 g masła/margaryny,
    przyprawa do kawy ( w składzie ma imbir, cynamon, mielone goździki, cukier, kardamon)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Orzechowo - rumowe z nutką imbiru, kardamonu i goździków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe ciastka 1. Mąkę, orzechy, rodzynki i cukier wsypujemy do miski, i mieszamy. Następnie dodajemy miękkie pokrojone w kostkę masło/margarynę. Wyrabiamy ciasto, aż do całkowitego połączenia się składników. Wyrobione ciasto schładzamy w lodówce na 3o minut. PO schłodzeniu, wałkujemy ciasto na grubość 0,5 cm, i wykrawamy wzory. Ciasteczka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, i na koniec posypujemy ciasteczka przyprawą do kawy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy 10 minut. A potem już tylko zachwycamy się smakiem i zapachem ciasteczek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować