Walentynkowa propozycja z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy naturalnie od wyrobienia ciasta. Mąką, pokrojone w kostkę masło wrzucamy do miski, Dodajemy serek waniliowy Po wyrobieniu ciasta należy je schłodzić chwilę w lodówce. Po wyjęciu ciasta , wałkujemy je na grubość 0,5 cm i wykrawamy dowolne kształty. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni, pieczemy 15 minut.
2.Gotujemy budyń według przepisu, do mleka które gotujemy wlewamy sok z wiśni. Gdy już budyń mamy ugotowany , wsypujemy galaretkę i mieszamy energicznie ale się rozpuściła. Studzimy wszystko.
3.Gdy masa wiśnowo - cytrynowa przestygła, przekładamy nią ciastka. Tymczasem w garnku na ogniu rozpuszczamy czekoladę w w mleku i dodajemy chili. Lekko przestygniętą czekoladę polewamy ciastka, i odstawiamy je na chwilę na balkon żeby wszystkie warstwy pięknie zastygły.
Porady
Jeśli nie przepadamy za chili, to możemy dodać imbir który też ma właściwości rozgrzewające
Komentarze