Ogórki na zupę

4.5 (163 ocen)

zawsze kisimy ogórki, ale co zrobić gdy urodzaj był ogromny-zakisić i zetrzeć. Do słoików i na ogórkową zimą jak znalazł :)

Składniki:

  • ok. 5kg kiszonych ogórków

    małe słoiki do pasteryzowania
    robot lub tarka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki na zupę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kiszone ogórki, zwykle mamy w wiaderku ok 5 kg, zetrzeć na tarce lub robotem i przełożyć do słoików. Zalać sokiem puszczonym przez ogórki, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut od zagotowania.

Porady

jeśli obierzemy ze skórki będą delikatniejsze w smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować