Oczy krokodyla

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Rurki z bakaliowym kremem swoją nazwę zawdzięczają winogronom.

  • 30 min

Składniki:

  • * wafle suche tortowe

    * 1/2 litra mleka
    * 1 budyń waniliowy
    * 1 łyżka posiekanych fistaszków
    * 1 łyżka posiekanych rodzynek
    * 1 łyżka posiekanej suszonej żurawiny
    * 3-4 krople aromatu arakowego
    * 3/4 kostki masła
    * 3-4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Oczy krokodyla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy wafel przekrawamy na 4 większe lub 6 mniejszych prostokątów. Na garnuszku z gotującą się wodą kładziemy metalowe sito a na nim po jednym waflu. Czekamy aż wafelek zmięknie pod wpływem pary (ok.1-2 min) i szybkim ruchem zwijamy go w rurkę na jakimś okrągłym, długim przedmiocie. Ja robiłam to na błyszczyku :) Po zwinięciu wszystkich wkładamy je na ok. 5 minut do piekarnika na 200 stopni, wtedy będą bardzo chrupiące, trzeba tylko pilnować żeby się nie przypaliły.
  • 2. Budyń ugotować z cukrem wg. przepisu. Wystudzony utrzeć z masłem. Dodać aromat i bakalie. Napełnić rurki. Schłodzić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować