naprawdę tradycyjne pierogi

4.5 (195 ocen)

  • 1 godz. 30 min

nic dodać nic ująć;)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3szklanki maki pszennej(ponad)
    szklanka wrzątku
    FARSZ:
    50dag sera białego
    50dag ziemniaków
    cebula
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Naprawdę tradycyjne pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • praca wre 1. ziemniaki gotujemy,gorące przeciskamy przez praskę,studzimy łączymy z twarogiem,cebulkę kroimy przesmażamy na oliwie bądź oleju łaćzymy z masą mieszamy,doprawiamy.
  • 2. Ciasto:mAkę przesiewamy do miski wlewamy wrzątek mieszamy po czym zagniatamy ,wałkujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka nakładamy farsz zlepiamy brzegi.
  • 3. wrzucamy do wrzacej osolonej wody z dodatkiem oleju i gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia.

Porady

jeżeli zostanie nam troche farszu a nie mamy ochoty dorabiać ciasta to można uformować małe paluszki ,obtoczyć bułce i podsmażyć;)i mała przekąska gotowa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować