Naleśniki ze szpinakiem nie muszą byc nudne.Mogą mieć wygląd koperty/listu,który przecież trzeba otworzyć i...zjeść.Dzieciom się podoba.Sprawdziłam;-)Do ciasta naleśnikowego dodaję ziół.Pycha!
3.Po usmażeniu naleśników zblanszować (krótko przesmażyć)szpinak.
Do małej miski wrzucić biały ser,doprawić solą prowansalską i świeżo zmielonym pieprzem.Czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do twarogu,wymieszać.
4.Naleśniki posmarować twarogiem,na nim ułożyć szpinak,składać w koperty.
5.Serek mascarpone wymieszać z naturalnym jogurtem.Smarować nim koperty naleśnikowe,a na nich układać szczypiorek tworząc wzór koperty.Podawać ciepłe.Każdy rodzic chciałby,aby dzieci jadły zdrowo,na kinderbalu też;-)Dlaczego nie???Wystarczy odrobina fantazji.
Komentarze