Naleśniki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie:
Usmażone, cienkie naleśniki odłożyć do wystudzenia.
Na oleju usmażyć cebulę, czosnek, dodać zmielone mięso smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać pokrojone w drobną kostkę pieczarki i dalej smażyć. Na koniec dodać przecier pomidorowy, mocno doprawić (może się wydawać, że za mocno ale po zawinięci w naleśniki smak będzie ok) posmażyć ok 10 min.
Na naleśniki wykładać po ok. 1 łyżce mięsa i zawijać jak krokiety.
W naczyniu żaroodpornym układać 1 warstwę "krokietów" i na każdy położyć mozarellę pokrojoną w plasterki. Między naleśniki wlać troszkę sosu pomidorowego - jak będzie parował naleśniki przejdą aromatem pomidorowym.Piec pod przykryciem 20 min. a kolejne 5 min bez przykrycia. Podawać z surówką i sosem pomidorowym.
Smacznego
Komentarze