• Nadziewane pieczarki

    Dodane przez: gabrielita

  • Bardzo lubię to danie, wyśmienicie smakuje połączenie pieczarek z mięsem i wygląda także bardzo efektownie. Zarówno pyszne na obiad jak i na poczęstunek dla gości.

  • Składniki

    1 kg dużych pieczarek
    0,5 kg filetów z kurczaka
    sól
    pieprz
    jajka
    bułka tarta
    olej

  • Sposób przygotowania

    1.

    Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki uważając aby nie uszkodzić kapeluszy. Każdy kapelusz solimy.

    2.

    Farsz : Mięso z kurczaka mielimy razem z ogonkami i przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie zmielonym mięsem nadziewamy bogato każdą pieczarkę i maczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na głębokim oleju z obu stron. Smacznego

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, moj_niedzielny_obiad
  • 0 komentarzy

Dodane przez: gabrielita

gabrielita 11

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-06-29T23:45:39+02:00

147 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »