Kurczak w piwie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Po prostu pijany kurczak :) danie idealne dla lubiących i mięsko i piwko :)

  • 40 min

Składniki:


  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 marchewki
    1 por
    3 ząbki czosnku
    papryka czerwona
    natka pietruszki
    1,5 szkl piwa ciemnego
    mąka
    sól
    pieprz
    olej

Kurczak w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy na małe kotleciki, przyprawiamy solą i pieprzem,każdy kawałek maczamy w mące ,na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięsko.
  • 2. Na osobnej patelni także rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane warzywa, paprykę pokroić w paski, pora i marchewkę w plasterki, pietruszkę posiekać, warzywa smażyć do miękkości. Jak już będą miękkie, i mięsko będzie usmażone łączymy razem na jedna patelnie i zalewamy piwem i smażyć kilka minut. Danie podawać z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy