Pieczarki nadziewane serem

4.5 (147 ocen)

Najlepsze pieczarki to takie, które są nadziane serem, cebulą i trzonkiem z pieczarki. Bardzo fajne danie dla tych, co nie jedzą mięsa.

Składniki:

  • Składniki:
    pieczarki - 500 gram dość dużych, głębokich
    bułka tarta - ok. 1/2 szkl.
    jajko - 2 szt.
    woda - 2 łyżki

    Farsz:
    pieczarki tylko trzonki i blaszki pieczarek
    ser żółty - 150 gram
    sól i pieprz - do smaku
    cebula - 1 szt.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pieczarki nadziewane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1cl63f5 1. Pieczarki obrać. Usunąć trzonki, które również trzeba obrać.
    Małym nożykiem usunąć delikatnie blaszki, tworząc wgłębienie.
    trzonki posiekać .
  • image-0flfi2u 2. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać trzonki i blaszki z pieczarek. Dolać ok. 2 łyżek wody. Dusic pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki metalowej.
    Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do farszu. Wymieszać.
    Farsz nałożyć do każdej pieczarki i ugnieść widelcem.
  • image-0lobkry 3. Każdą pieczarkę zanurzyć w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
  • image-15x2ps0 4. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Następnie przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Porady

Do farszu można dodać posiekaną natkę pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować