Pieczarki nadziewane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać. Usunąć trzonki, które również trzeba obrać.
Małym nożykiem usunąć delikatnie blaszki, tworząc wgłębienie.
trzonki posiekać .
2.Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać trzonki i blaszki z pieczarek. Dolać ok. 2 łyżek wody. Dusic pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do miseczki metalowej.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do farszu. Wymieszać.
Farsz nałożyć do każdej pieczarki i ugnieść widelcem.
3.Każdą pieczarkę zanurzyć w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
4.Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Następnie przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Komentarze