Nadziane papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodkie, rozpływające się w ustach, z entuzjazmem zostały przyjęte przez domowników: papryki nadziane papryką ;)

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI GŁÓWNE:
    * 4 średniej wielkości czerwone papryki
    * 1 żółta papryka
    * 1 zielono-pomarańczowa papryka
    * 1 kiełbasa Toruńska
    * 1 długa bagietka

    SKŁADNIK DODATKOWY:
    * wiórki mozzarelli

    PRZYPRAWY:
    * zioła prowansalskie
    * pieprz czarny mielony
    * 2 łyżki oliwy
    * płatki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziane papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Paprykę żółtą i zieloną, myjemy i kroimy w kosteczkę. Kiełbasę również kroimy w kosteczkę.
  • smażenie 2. Na patelni smażymy najpierw kiełbasę, a następnie dorzucamy pokrojoną paprykę. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  • grzaneczki 3. Część bagietki kroimy w kosteczkę, zalewamy 2 łyżkami oliwy wymieszanymi z płatkami czosnku i smażymy na małym ogniu aż do uzyskania chrupiących grzaneczek.
  • warstwowo 4. Z czerwonych papryk odcinamy górę, czyścimy je z pestek i warstwowo nadziewamy farszem kiełbaskowo-paprykowym, wiórkami mozzarelli, grzaneczkami, farszem i wierzch posypujemy ponownie wiórkami mozzarelli.
  • nadziane 5. Nadziane papryki wkładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temperaturze ok. 200 st C, przez czas 40 minut.
  • gotowe;) 6. Upieczone papryki podajemy z kawałkami bagietki.

Porady

Dodatkowo, jeśli ktoś nie lubi mocno paprykowego smaku, można dodać ostrej papryczki i wtedy farsz nabędzie lekko pikantnej nuty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować