Muffiny ze szpinakiem

4.5 (161 ocen)

  • 40 min

smaczne babeczki tym razem w pikantnej odslonie

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 czubate szklanki mąki
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - łyżeczka soli
    - łyżeczka gałki muszkatołowej
    - pieprz, czosnek i papryka ostra
    - szklanka kefiru lub maślanki
    - 2 jajka
    - 4-5 łyżek oleju lub oliwy

    + garść świeżego szpinaku,
    + pokrojone w kostkę: czerwona cebulka i 1/3 papryki
    + ser żółty do posypania na wierzch
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Muffinki

Muffiny ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche wymieszać z mokrymi za pomocą rózgi. Kiedy ciasto połączy się i znikną grudki dodać warzywa pokrojone w kostkę oraz szpinak.
  • 2. Foremki na muffiny wypełnić masą do 3/4 wysokości. Babeczki posypać z wierzchu serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach. Piec je dopóki się nie zrumienią przez około 30 minut w 180 stopniach.

Porady

Najlepiej smakują polane ketchupem albo sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować