Muffiny z dżemem

4.5 (184 ocen)

Najszybsze ciasto / muffiny, jakie znam. Można je zrobić praktycznie z niczego i zawsze wychodzą wyśmienite.

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mleka
    1 szkl. dżemu (najlepiej z czarnej porzeczki lub truskawkowy)
    3 szkl. mąki pszennej
    0,5 szkl. oleju
    3 łyżeczki sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Muffiny z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, sodę i cukier wymieszać.
  • 2. Dodać mleko i jajka, dżem i olej. Mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  • 3. Nakładać do foremek (lub wyłożyć na blachę, jeśli zamiast babeczek wolimy tradycyjne ciasto).
  • 4. Piec około 30 minut w temperaturze 180 ℃.

Porady

Jeśli wybraliśmy formę babeczek, do każdej z nich można dodać łyżeczkę dżemu wiśniowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować