Mokry sernik na cieście francuskim

4.48 (194 ocen)

  • 60 min

Mmmyy pycha:)!!!coś dla amatorów wilgotynych serników

  • 60 min

Składniki:

  • Wiadereczko twarogu na sernik- ja uzywam z Biedronki
    opakowanie ciasta francuskiego
    5 jaj duzych , jesli mniejsze to 6-7
    3/4 kostki margaryny
    1 budyn smietankowy
    kilka kroplii olejku smietankowego
    3/4 szklanki cukru

    polewa
    okolo 50 gram margaryny
    1 lyzeczka z czubkiem kakao
    3/4 szklanki cukru pudru
    skorka pomaranczowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mokry sernik na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzieliłam od zoltek i ubilam na sztywna piane, odstawilam do schlodzenia.
    Margaryne utarłam z cukrem na puszysta mase, najpierw drewniana pałką nastepnie mikserem.
    Do masy tłuszczowej dodałam zołtka, budyń olejek smietankowy. Wymieszalam na jednolita mase, nastepnie dodałam ser z wiaderka, wymieszałam.
    Delikatnie połaczylam mase serowa z piana z bialek, leciutko mieszajac.

    Blache wysmarowalam margaryna i opruszylam bulka tarta nastapnie wykleilam ciastem francuskim. Zrobilam widelcem co kawalek malutkie dziurki,
    Wylozylam wczesniej przygotowana mase na przygotowana blache,
    Wstawilam do nagrzanego piekarnika na okolo 180 st i pieklam przez 50 min
    Sernik pieknie wyrasta, jednak troche pozniej opada.

    Z wymienionych skladnikow przygotowałam polewe, ostudzilam .

    Gdy ciasto wystygło posypalam je skorka pomaranczowa i polałam polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować