Mmmyy pycha:)!!!coś dla amatorów wilgotynych serników
60 min
Składniki:
Wiadereczko twarogu na sernik- ja uzywam z Biedronki
opakowanie ciasta francuskiego
5 jaj duzych , jesli mniejsze to 6-7
3/4 kostki margaryny
1 budyn smietankowy
kilka kroplii olejku smietankowego
3/4 szklanki cukru
polewa
okolo 50 gram margaryny
1 lyzeczka z czubkiem kakao
3/4 szklanki cukru pudru
skorka pomaranczowa do dekoracji
Mokry sernik na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzieliłam od zoltek i ubilam na sztywna piane, odstawilam do schlodzenia.
Margaryne utarłam z cukrem na puszysta mase, najpierw drewniana pałką nastepnie mikserem.
Do masy tłuszczowej dodałam zołtka, budyń olejek smietankowy. Wymieszalam na jednolita mase, nastepnie dodałam ser z wiaderka, wymieszałam.
Delikatnie połaczylam mase serowa z piana z bialek, leciutko mieszajac.
Blache wysmarowalam margaryna i opruszylam bulka tarta nastapnie wykleilam ciastem francuskim. Zrobilam widelcem co kawalek malutkie dziurki,
Wylozylam wczesniej przygotowana mase na przygotowana blache,
Wstawilam do nagrzanego piekarnika na okolo 180 st i pieklam przez 50 min
Sernik pieknie wyrasta, jednak troche pozniej opada.
Z wymienionych skladnikow przygotowałam polewe, ostudzilam .
Gdy ciasto wystygło posypalam je skorka pomaranczowa i polałam polewa.
Komentarze