Mleczna krówka

4.5 (189 ocen)

Ciasto na zimno i na szybko. Coś dla wielbicieli słodkości.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    6 paczek herbatników,
    mała puszka masy kajmakowej,
    2 paczki delicji o dowolnym smaku

    MASA MLECZNA:
    20 dag margaryny,
    3/4 szkl. mleka,
    1/3 szkl. cukru,
    cukier waniliowy,
    400 g mleka w proszku.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mleczna krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać.
  • 2. Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać poowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować