Mini klopsiki cielęce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czyścimy cielęcinę mielimy razem ze słoniną potem podajemy jajko wywar sól pieprz oraz nać pietruszki posiekaną drobno i inne przyprawy - wyrobić . Z masła i mąki robimy zasmażkę , dolewamy mleko i posiekane pieczarki żółtko i sól i inne przyprawy . Mieszamy tak aby gęste na wolnym ogniu . studzimy , z mięsa robimy małe placuszki i robimy kuleczki . Kuleczki lekko pryskamy wodą toczymy w jajku tartej bułce wymieszanej z mąką i na olej lub oliwę . Przysmażone klopsiki wykładamy do jakiegoś naczynia lub brytfanny i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 8-12 min .
podajemy z ziemniakami lekko polewając pozostałym sosem .
Smacznego .!
Porady
Smakuje bardzo dzieciakom z koperkiem można dodać do tego buraczki
Komentarze