Mini Klopsiki Cielęce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo szybkie i dobre danie dla każdego .!

  • 40 min

Składniki:

  • Ziemniaki
    koperek

    1 kg cielęciny
    2 jajka
    1 łyżka natki pietruszki
    50 ml wywary
    tarta bułka
    2 łyżki mąki
    mały kawałek słoniny
    oliwa lub olej
    sól
    pierz
    odrobina papryki słodkiej ostrej
    troszke magi

    Farsz :
    0.5 kg pieczarek
    100 ml mleka
    łyżka mąki
    łyżka masła
    sólodrobina przprawy meksykanskiej
    papryki słodkiej
    (oraz łyżka stołowa kchupu)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mini klopsiki cielęce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czyścimy cielęcinę mielimy razem ze słoniną potem podajemy jajko wywar sól pieprz oraz nać pietruszki posiekaną drobno i inne przyprawy - wyrobić . Z masła i mąki robimy zasmażkę , dolewamy mleko i posiekane pieczarki żółtko i sól i inne przyprawy . Mieszamy tak aby gęste na wolnym ogniu . studzimy , z mięsa robimy małe placuszki i robimy kuleczki . Kuleczki lekko pryskamy wodą toczymy w jajku tartej bułce wymieszanej z mąką i na olej lub oliwę . Przysmażone klopsiki wykładamy do jakiegoś naczynia lub brytfanny i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 8-12 min .

    podajemy z ziemniakami lekko polewając pozostałym sosem .

    Smacznego .!

Porady

Smakuje bardzo dzieciakom z koperkiem można dodać do tego buraczki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować