Mini calzone

4.5 (186 ocen)

  • 20 min

włoskie pierożki w wersji mini

  • 20 min

Składniki:

  • 2 papryki (czerwona i żółta)
    groszek konserwowy
    czerwona cebula
    oliwa z oliwek
    2 opakowania gotowego ciasta na pizzę
    szynka, salami lub tuńczyk
    opcjonalnie papryczka chili
    sól, pieprz, oregano, bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne Calzone Szynki

Mini calzone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • na patelni 1. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek, gdy się zeszkli dodać posiekaną drobno paprykę i smażyć przez kilka minut na małym ogniu
  • 2. Na patelnię dorzucić groszek oraz pokrojoną w kostkę szynkę bądź tuńczyka, całość smażyć kilka minut, na koniec doprawić do smaku
  • nadziewanie 3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, z gotowego ciasta na pizzę wyciąć koła przy użyciu szklanki lub formy do wykrawania, na krążki nakładać farsz i sklejać jak pierogi
  • gotowe pierożki 4. Pierożki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować je z wierzchu oliwą z oliwek i piec przez 15minut

Porady

pierożki można podawać także na zimno jako przekąskę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Papryka Salami Szynka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

4.95 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Calzone a'la mexicana

To może cię zainteresować