MILKY WAY Z BISZKOPTAMI

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Pyszna mleczna kanapka z biszkoptami nasączonymi w capuccino

  • 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT:

    7 jajek

    1 szklanka cukru

    1 szklanka mąki pszennej

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    2-3 łyżki kakao

    KREM:

    1 kostka masła

    3 serki Danio (3x150g)

    250 g mleka w proszku

    1 śmietan fix

    POLEWA CZEKOLADOWA:

    2 łyżki margaryny KASIA
    2 łyżki wody
    2 łyżki kakao
    4 łyżki cukru

    DODATKOWO:

    1/2 szklanki mocnej kawy cappucino (z 9 łyżeczek)

    opakowanie okrągłych biszkoptów 180g

    krokant
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Milky way z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier, stale ubijając.

    Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.

    Delikatnie całość krótko mieszamy do połączenia składników

    Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 35x28cm

    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25-30 minut na suchy patyk.

    Wyciągamy z piekarnika, ściągamy papier do pieczenia i kroimy na dwa placki.
  • 2. KREM:Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym serku

    i szklance mleka (proszek), na koniec śmietan fix, dokładnie ucierając.

  • MILKY WAY Z BISZKOPTAMI 3. POLEWA: Wszystko wkładamy do rondla i gotujemy na słabym ogniu,

    ciągle mieszając aż do uzyskania jednolitej masy. Wystudzamy.
  • MILKY WAY Z BISZKOPTAMI 4. Na jednym blacie rozsmarowujemy połowę kremu, układamy biszkopty jeden obok drugiego, maczane w kawie,

    wykładamy resztę kremu i przykrywamy drugim blatem.Wierzch oblewamy polewą i posypujemy krokantem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować