1.NA MLEKU GOTUJEMY BUDYŃ Z MĄKA I ŻÓŁTKAMI GDY OSTYGNIE MIKSUJEMY Z MARGARYNĄ, DO GORĄCEJ WODY WKŁADAMY PUSZKĘ ZAMKNIĘTĄ Z MASĄ KAJMAKOWĄ ( ŁATWIEJ PÓŹNIEJ SIĘ ROZSMARUJE NA KRAKERSACH ) ŚMIETANKĘ UBIJAMY Z ZAGĘSTNIKIEM
2.NA DESCE ROZKŁADAMY FOLIĘ I NA NIEJ UKŁADAMY KRAKERSY(JA UKŁADAM 3 NA SZEROKOŚĆ A 6 NA DŁUGOŚĆ) WYKŁADAMY MASĘ BUDYNIOWĄ FORMUJEMY ŁADNIE BOKI I WIERZCH NA TO ZNÓW KRAKERSY I WYLEWAMY MASĘ KAJMAKOWĄ DELIKATNIE NOŻEM WYRÓWNUJEMY I ZNÓW UKŁADAMY KRAKERSY NA WIERZCH WYLEWAMY ŚMIETANKĘ I POSYPUJEMY MIGDAŁAMI KTÓRE DELIKATNIE PRZYSMAŻAMY NA PATELNI CHŁODZIMY
Porady
JA ROBIĘ TO NA DESCE WYŁOŻONEJ FOLIA ALUMINIOWĄ, BOKI DELIKATNIE ZAKŁADAM FOLIĄ
Komentarze