MIGDAŁEK

5 (150 ocen)

  • 60 min

NIE JEST SŁODKIE GDYŻ UŻYWA SIĘ DO JEGO PRZYGOTOWANIA SŁONYCH KRAKERSÓW, JEST TO MOJE ULUBIONE CIASTO

  • 60 min

Składniki:

  • 3 PACZKI KRAKERSÓW,
    500 ML ŚMIETANKI KREMÓWKI,
    2 ŚMIETAN FIX
    MASA KAJMAKOWA
    MARGARYNA
    0,5 L MLEKA
    2ŻÓŁTKA
    1 BUDYŃ ŚMIETANKOWY
    1ŁYZKA MĄKI PSZENNEJ
    1 SZKL CUKRU
    PŁATKI MIGDAŁOWE



Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Migdałek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NA MLEKU GOTUJEMY BUDYŃ Z MĄKA I ŻÓŁTKAMI GDY OSTYGNIE MIKSUJEMY Z MARGARYNĄ, DO GORĄCEJ WODY WKŁADAMY PUSZKĘ ZAMKNIĘTĄ Z MASĄ KAJMAKOWĄ ( ŁATWIEJ PÓŹNIEJ SIĘ ROZSMARUJE NA KRAKERSACH ) ŚMIETANKĘ UBIJAMY Z ZAGĘSTNIKIEM
  • 2. NA DESCE ROZKŁADAMY FOLIĘ I NA NIEJ UKŁADAMY KRAKERSY(JA UKŁADAM 3 NA SZEROKOŚĆ A 6 NA DŁUGOŚĆ) WYKŁADAMY MASĘ BUDYNIOWĄ FORMUJEMY ŁADNIE BOKI I WIERZCH NA TO ZNÓW KRAKERSY I WYLEWAMY MASĘ KAJMAKOWĄ DELIKATNIE NOŻEM WYRÓWNUJEMY I ZNÓW UKŁADAMY KRAKERSY NA WIERZCH WYLEWAMY ŚMIETANKĘ I POSYPUJEMY MIGDAŁAMI KTÓRE DELIKATNIE PRZYSMAŻAMY NA PATELNI CHŁODZIMY

Porady

JA ROBIĘ TO NA DESCE WYŁOŻONEJ FOLIA ALUMINIOWĄ, BOKI DELIKATNIE ZAKŁADAM FOLIĄ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować