Mielone z pieczarkami.

4.5 (150 ocen)

  • 25 min

Doskonałe na każdą okazje. Soczyste kotlety dla smakoszy mięsa.

  • 25 min

Składniki:

  • 200 g pieczarek
    400 g mięsa mielonego,
    2 jajka,
    pieprz kolorowy do smaku,
    1 szkanka bułki tartej
    1/2 szkl wody,
    1 cebula biała
    bułka tarta do obtaczania kotletów,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy , kroimy na małe kawałki i gotujemy do miękkości około 15 minut od zawrzenia wody.
    Odcedzamy na durszlaku.

    Mięso mielone łaczymy z pokrojoną drobno cebulą i jajkami.
    Łaczymy z przestudzonymi pieczarkami, doprawiamy do smaku i dosypujemy bułkę tartą .

    Wlewamy wodę tak by masa była trochę lużna.
    Kształtujemy kotlety tak by kawałki pieczarek znajdowały sie pośrodku wnętrza kolteta.
    Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować