Kotlety mielone z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotlety wieprzowe na inny sposób.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowe 60 dag
    Bułka czerstwa 1 szt.
    Pieczarki świeże 30 dag
    Cebula biała 1 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Jajko 1 szt.
    Bułka tarta i mąka do panierki
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć, odcisnąć i wymieszać z mięsem. Dodać przyprawy, starte pieczarki i posiekaną cebulę, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Bułkę tartą wymieszać z mąką, formować z masy kotlety, panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować