Masło orzechowe z orzechów włoskich

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

proste masło orzechowe

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g orzechów włoskich łuskanych
    oliwa - można dodać olej orzechowy
    sól

Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Masło orzechowe z orzechów włoskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy uprażyć na suchej patelni, wystudzić, zemleć w maszynce do mięsa.
    dodać 2-3 łyżki oliwy, pół łyżeczki soli i dobrze zmiksować przy pomocy blendera.
    Przełożyć do słoiczków

    Uwagi: Następnym razem użyję makutry i spróbuję tradycyjnie utrzeć to masełko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować