Nalewka z łuskanych orzechów włoskich

4.61 (281 ocen)

  • 15 min

Mocna nalewka z łuskanych orzechów włoskich z dodatkiem prawdziwego miodu.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich
    3 łyżki miodu wielokwiatowego
    ½ l czystej wódki
Wystaw ocenę:

4.61 (281 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole

Nalewka z łuskanych orzechów włoskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: orzechy przesypać do słoika(najlepiej niech będą ćwiartki lub połówki), dodać miód, alkohol, zakręcić. Odstawić na minimum 2-3 miesiące. Co jakiś czas nalewkę wstrząsać. Po tym czasie nalewkę zlać- przelać przez sączek do butelek, odstawić jeszcze na minimum 1 miesiąc(można więcej).

Porady

1.nalewkę najlepiej odstawić w ciemne miejsce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować