Marchewkowe racuszki

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Równie dobrze smakują polane śmietaną.

  • 35 min

Składniki:

  • 10 dag młodych marchewek
    szczypta proszku do pieczenia
    jajko
    5 dag mąki
    smalec
    sól, cukier kryształ
    3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marchewkowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowe racuszki 1. Marchewki skrobiemy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy z jajkiem, mąką, proszkiem i solą.
  • 2. Na patelni roztapiamy smalec. Nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy z obu stron. Smarujemy dżemem lub posypujemy cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować