Marchewka duszona do obiadu

4.99 (174 ocen)

Często robię taką marchewkę, przypomina mi beztroskie lata dzieciństwa.

Składniki:

  • 4-5 średnich marchewek
    1 pietruszka
    1 mała cebula
    2 łyżki oleju
    1 kostka drobiowa
    pieprz, sól cukier do smaku
    1 łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka duszona do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew umyć obrać i pokroić w słupki.
  • 2. Pietruszkę i cebulę obrać, zetrzeć na grubych oczkach.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pietruszkę i marchewkę. Mieszając chwilę smażyć.
  • 4. Kostkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, dodać do marchewki. Przyprawić, przykryć i dusić do miękkości. Na koniec zagęścić mąką wymieszaną z niewielką ilością wody.

Porady

Marchew można pokroić w swój ulubiony sposób. Olej można zastąpić masłem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować