Marchewka gotowana do obiadu

  • wyświetlono: 6159 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna!

juchab
  • 30min

Składniki

1 kg marchewki
4 łyżki masła
2 – 3 łyżki mąki
Sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Marchewka gotowana do obiadu

  • 1. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i zalać wodą tak aby ją przykryła. Dodać dwie łyżki masła i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godziny, aż będzie miękka. W razie konieczności podlać wodą. Z pozostałej części masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, podlać ją niewielką ilością wody spod marchewki i przełożyć do garnka. Całość energicznie mieszać aby nie powstały grudki. Mieszając od czasu do czasu gotować jeszcze ok. 10 minut aby zasmażka dokładnie połączyła się z marchewką. Posłodzić i posolić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylamarchewka

Komentarze

Podobne przepisy

image-1ehrkr2

Dodane przez: Mniam1

Pieczone ziemniaki do obiadu

Pieczone ziemniaki to smaczny dodatek...

Buraczki do obiadu

Dodane przez: Konto nieaktywne

Buraczki do obiadu

Smaczny dodatek do obiadu..

buraczki z cebulka

Dodane przez: capri

buraczki z cebulką do obiadu

Podaję je na zimno, do różnych...

Gotowe buraczki

Dodane przez: Sylwia7

BURACZKI DO OBIADU DLA DZIECKA

Dziś chcę Wam przedstawić jak zaprawiam...

marchew duszona

Dodane przez: Magda_Z

Marchew duszona do obiadu

Przepyszny dodatek do mięsa czy...

Dodane przez: Katarzyna255

Buraczki do obiadu na zimno

doskonałe do mięsa i ziemniaków

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE