Makaroniki różane

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Większość osób zachwyca się smakiem makaroników, jednocześnie bojąc się je zrobić bo są trudne.Mam dla was przepis z którego makaroniki wcale nie są skomplikowane i na 100 % udadzą się każdemu. Właściwie nie ma co w nich zepsuć. :) Porcja wystarcza na 30 makaroników.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 330 g gotowego proszku do makaroników DELIMACARON (do kupienia w internecie)
    65 g wody
    różowy barwnik spożywczy
    2 łyżeczki nalewki różanej
    2 łyżki marmolady różanej
    100 ml śmietany 30 - 36 %
    2 czekolady (my użyłyśmy jednej gorzkiej, a drugiej mlecznej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makaroniki różane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do proszku na makaroniki dodajemy wodę i mieszamy w robocie na najwyższych obrotach 5 min. Na koniec dodajemy odrobinę barwnika i mieszamy przez chwilę aż masa się zabarwi.
    Przygotowaną masę przekładamy do worka cukierniczego i na macie do makaroników wyciskamy odpowiedni rozmiar. Odstawiamy makaroniki na około godzinę. Masa na górnej części makaroników powinna wyschnąć. Makaroniki wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy 15 - 18 min.
    Śmietanę kremówkę zagotowujemy do wrzenia i zdejmujemy z palnika, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia. Do kremu dodajemy 2 łyżeczki nalewki różanej. Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
    Na wystudzone makaroniki na środek, kładziemy odrobinę marmolady różanej, a do koła niej wyciskamy ganche z czekolady. Na krem nakładamy drugi makaronik i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować