Makaron z mięsem

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczne, proste i szybkie danie zarówno na obiad jak i kolacje. Możemy do niego wykorzystać gotowane, pieczone lub duszone mięso z kurczaka np. pozostałe z obiadu.

Składniki:

  • • makaron,
    • 0,5 kg mięsa drobiowego (gotowane, pieczone lub duszone),
    • oliwa z oliwek,
    • 2-3 łyżki śmietany,
    • 4 pieczarki,
    • mała cebula,
    • ½ czerwonej papryki,
    • ½ żółtej papryki,
    • 10 dag startego żółtego sera,
    • pietruszka,
    • pieprz, sól, papryka ostra, zioła prowansalskie,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z mięsem 1. Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać pokrojone mięso. Poddusić. Dodać śmietanę cała czas mieszając. Doprawić do smaku.
    Makaron ugotować. Wszystko razem wymieszać i posypać startym serem. Potrzymać przez chwilę na małym ogniu aby ser się rozpuścił . Posypać pietruszką.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować