Uwielbiam łazanki w różnych wersjach. Tym razem zrobiłam z pieczarkami, kiełbasą śląską i kiszoną kapustą, polecam! No i oczywiście z moimi ulubionymi świderkami ;)
Składniki:
250 g makaronu świderki
300 g pieczarek
4 małe kiełbaski śląskie
1 cebula
400 g kiszonej kapusty
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
Pieprz czarny do smaku
W tym czasie ugotowaną kapustę pokroić. Wrzucić kapustę do rondla, wymieszać, dusić razem.
W tym czasie ugotować makaron, odcedzony wsypać do kapusty z dodatkami, wymieszać, doprawić potrawę pieprzem (ja już soli nie dodaję, kiełbasa i kapusta są wystarczająco słone). Podgrzewać całość chwilę aby smaki się przegryzły. Jeśli potrawa jest za sucha podlewam ją kilkoma łyżkami wody z gotowania kapusty i mieszam.
Komentarze