Łopatka z czerwoną fasolką i serem feta

0 (0 ocen)

  • 40 min

Łopatka jest świetna do gulaszu ale nie zawsze musimy ją wykorzystywać tak samo - ja proponuję ją zapiec z fasolką i fetą a otrzymamy kruchutkie, aromatyczne i soczyste mięso :)))

  • 40 min

Składniki:

  • 600 g łopatki b/k
    400 g czerwonej fasolki konserwowej
    1 duża cebula
    150 g sera feta
    tymianek
    świeżo mielony pieprz kolorowy
    przyprawa do dań Kucharek
    przyprawa do gulaszu
    mąka
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka z czerwoną fasolką i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w prążki i smażymy na niewielkiej ilości oliwy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na porcje, każdą delikatnie rozbijamy tłuczkiem.
  • 2. Posypujemy Kucharkiem, pieprzem kolorowym i tymiankiem, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanej oliwie.
  • 3. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na mięsie rozkładamy cebulkę, osączoną i przelaną wodą fasolkę i posypujemy delikatnie tymiankiem i przyprawą do gulaszu.
  • 4. Ser feta kroimy w kostkę i wykładamy na fasolkę.
  • 5. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut, następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować