Lodowa misa z wykwintnym koktajlem z krewetek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Jest prosta w wykonaniu a robi niesamowite wrażenie.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • MISA LODOWA
    100 g nieoczyszczonych krewetek
    6 listków kopru
    1 mała cytryna
    KOKTAJL Z KREWETEK
    2 łyżki gęstej śmietany
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    pieprz cayenne
    2 łyżki soku z cytryny
    1 mały melon
    1 mała czerwona papryka
    1 jabłko
    4 łodygi selera naciowego
    450 g umytych i oczyszczonych krewetek
    mielona ostra papryka
    krewetki do dekoracji
    liście sałaty do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Lodowa misa z wykwintnym koktajlem z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Misa lodowa 1. Miskę o średnicy 22 cm napełnić wodą do 1\3 wysokości. do środka włożyć drugą miskę o średnicy 18 cm i przymocować je taśmą
  • Misa lodowa 2. Między miski wrzucamy krewetki i liski kopru, a następnie wkładamy do zamrażalnika aby woda zamarzła.
  • rre 3. Następnie wyciągamy ją dokładamy kawałki cytryny, dolewamy wody i ponownie zamrażamy.
  • 4. KOKTAJL
    SOS:
    Śmietanę wymieszać z majonezem, koncentratem pomidorowym, pieprzem cayenne i sokiem z cytryny.
  • 5. Jabłko i paprykę pokroić w kostkę, a z melona wydrążyć niewielkie kulki wymieszać razem z krewetkami. Dodać połowę sosu majonezowego i delikatnie wymieszać.
  • 6. Misę lodową wyjąć z zamrażalki, kiedy się trochę roztopi wyciągamy misę. Wykładamy jej wnętrze liśćmi sałaty. Nakładamy koktajl, pokrywamy go resztą sosu i posypujemy papryką. Udekorować całymi krewetkami i natychmiast podawać.

Porady

Jeśli misa popęka można ją wstawić do zamrażalki żeby znowu zamarzła.Krewetki i melon to doskonałe afrodyzjaki,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować