Sałatka z krewetek

4.48 (191 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na kolację lub podwieczorek w upalne dni.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Krewetki w zalewie aakerman - 1 duże i 1 małe opakowanie.
    Kapary rolnik - 1 słoik
    Marchewka zasmażana rolnik - 1 słoik
    Cebulka perłowa rolnik - 1 słoik
    Śmietana do zupy Piątnica - 2 łyżki
    Majonez Kielecki - 2 łyżki
    2 Jajka
    4 ząbki czosnku
    Świerzy koper - 1 pęczek
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z krewetek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka z krewetek 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, zetrzeć na tarce. Do miski wrzucić krewetki cebulkę i kapary (Uprzednio odsączając z zalewy) oraz marchewkę. Dodać jajka. Wycisnąć czosnek, posiekać koperek, dodać śmietanę i majonez, posolić, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Podawać z chrupkim pieczywem, np. Wasa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować