Limonkowy Tort Bez Pieczenia

4.5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Pyszny tort, na każdą okazję. Nie wymaga pieczenia, a jego smak gwarantuje zadowolenie bliskich.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki: 1 paczka biszkoptów okrągłych, 1 duża paczka biszkoptów podłużnych, 1 śmietankę kremówkę 30%- 250ml, 3 limonki, pół pomarańczy, 0,7 kg jabłek, 2 brzoskwinie, 1 budyń waniliowy, 1/3 kostki margaryny Palmy z murzynkiem, 5 łyżek cukru pudru, 1 galaretka brzoskwiniowa, 2 łyżeczki żelatyny,
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Limonkowy tort bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i brzoskwinie obieramy, trzemy na tarce, odciskamy sok. Przekładamy do garnka, wyciskamy sok z pomarańczy i wlewamy do jabłek. Prażymy często mieszając aż sok odparuje. Wsypujemy suchą galaretkę, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Dno formy wykładamy okrągłymi biszkoptami, brzegi- podłużnymi. Kładziemy ostygnięte jabłka.
  • 3. Żelatynę rozpuszczamy w niecałe 1/3 szkl gorącej wody, gdy ostygnie wlewamy ją do ubitej śmietanki. Ubijając dodajemy 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka soku z limonki i startą na małych oczkach skórkę z 1 limonki.
  • 4. Gotujemy budyń według instrukcji, gdy ostygnie ucieramy go z margaryną. Dodajemy 2 łyżki cukru pudru. Dodałam też 2 łyżki likieru cytrynowego.Jak ktoś nie ma- nie musi być.

    Na nasze ułożone jabłka kładziemy warstwę biszkoptów i wylewamy masę z kremówki.Gdy ciut stężeje kładziemy masę budyniową. Ozdabiamy wedle upodobań:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować