Tort poprzeczny bez pieczenia

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Łatwy torcik do zrobienia . Ładnie wygląda i dobrze smakuje.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1000 g herbatników maślanych
    3 budynie czekoladowe
    1200 ml mleka
    300 g margaryny Kasia
    300 g nutelli
    400 ml śmietanki 30 %
    łyżka cukru pudru
    50 g czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Herbaty Ciasto

Tort poprzeczny bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ok 1000 ml mleka zagotować z margaryną. Zalać pozostałym mlekiem z wymieszanymi budyniami. Gotować aż powstanie gęsta masa. Wystudzić.
    Za pomocą miksera połączyć z nutellą.
  • image-0khjuov 2. Kremem łączyć herbatniki i układać wzdłuż brzegów tortownicy. Smarować kolejne herbatniki i dokładać warstwy w kierunku środka. Układać tak do wyczerpania składników. Pozostały krem wyłożyć na wierzch.
    Wstawić na noc do lodówki .
  • 3. Ubić śmietanę z cukrem pudrem.
    Po zdjęciu obręczy tortownicy , posmarować wierzch i boki śmietaną .
    Czekoladę zetrzeć i posypać wierzch tortu.
    Udekorować wg uznania.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_2-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować