Łatwy torcik do zrobienia . Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
60 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
1000 g herbatników maślanych
3 budynie czekoladowe
1200 ml mleka
300 g margaryny Kasia
300 g nutelli
400 ml śmietanki 30 %
łyżka cukru pudru
50 g czekolady deserowej
Tort poprzeczny bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ok 1000 ml mleka zagotować z margaryną. Zalać pozostałym mlekiem z wymieszanymi budyniami. Gotować aż powstanie gęsta masa. Wystudzić.
Za pomocą miksera połączyć z nutellą.
2.Kremem łączyć herbatniki i układać wzdłuż brzegów tortownicy. Smarować kolejne herbatniki i dokładać warstwy w kierunku środka. Układać tak do wyczerpania składników. Pozostały krem wyłożyć na wierzch.
Wstawić na noc do lodówki .
3.Ubić śmietanę z cukrem pudrem.
Po zdjęciu obręczy tortownicy , posmarować wierzch i boki śmietaną .
Czekoladę zetrzeć i posypać wierzch tortu.
Udekorować wg uznania.
Smacznego.
Komentarze