Lekki sernik o migdałowym smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Margarynę utrzeć z cukrem ,nastepnie stopniowo dodawać po 1 jajku oraz mąkę wymieszaną z proszkiem.
Ciasto wyłożyć na blache.
2. Masa serowa:
Ser przepuścić przez maszynkę.
Żółtka utrzeć ze szklanką cukru na puszystą masę, dodać śmietanę i budyn a takze aromat migdałowy i wszystko utrzeć., Do masy dodawac porcjami zmielony ser i dalej ucierać, aż masa będzie gładka.
3. Biała ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodac cukier .Piane połaczyc z masa serowa , delikatnie wymieszc. Mase wyłożyć na ciasto i piec ok. 1 godz.w piekarniku nagrzanym do temperatury 170-180 st.C , potem zmniejszyć temperaturę do 150-160 st. C/.
Wystudzony sernik oprószyc mocno cukrem pudrem.Smacznego.
Porady
wierzch mozn posypac migdałami.
duza blacha 24 na 35
Komentarze