Lekki sernik o migdałowym smaku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny , lekki sernik o lekkim smaku migdałowym -polecam.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto
    1/2 kostki margaryny
    1/2 szklanki cukru
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa
    1 kg białego sera w kawałku
    1 budyń śmietankowy
    1,5 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    7 duzych jajek
    1 szklanka kwaśnej śmietany 18%
    aromat migdałowy
    oraz cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Lekki sernik o migdałowym smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Margarynę utrzeć z cukrem ,nastepnie stopniowo dodawać po 1 jajku oraz mąkę wymieszaną z proszkiem.
    Ciasto wyłożyć na blache.

    2. Masa serowa:
    Ser przepuścić przez maszynkę.
    Żółtka utrzeć ze szklanką cukru na puszystą masę, dodać śmietanę i budyn a takze aromat migdałowy i wszystko utrzeć., Do masy dodawac porcjami zmielony ser i dalej ucierać, aż masa będzie gładka.

    3. Biała ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodac cukier .Piane połaczyc z masa serowa , delikatnie wymieszc. Mase wyłożyć na ciasto i piec ok. 1 godz.w piekarniku nagrzanym do temperatury 170-180 st.C , potem zmniejszyć temperaturę do 150-160 st. C/.
    Wystudzony sernik oprószyc mocno cukrem pudrem.Smacznego.

Porady

wierzch mozn posypac migdałami. duza blacha 24 na 35

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować