Mini naleśniki (bezglutenowe) o smaku migdałowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dziś na śniadanie polecam mini naleśniki kukurydziane o smaku migdałowym. Naleśniki nadziałam serkiem z dodatkiem miodu, ale równie dobrze można je nadziać czym tylko chcecie- owocami, bitą śmietaną, twarogiem albo budyniem. Bardzo prosty przepis na pyszne naleśniki, które z pewnością przypadną do smaku Wam i Waszym dzieciom. Spróbujcie

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 70ml mleka
    – 50g mąki kukurydzianej
    – 1 jajko (w moim jajku były dwa żółtka)
    – słodzidło wg smaku (dałam 1 łyżeczkę ksylitolu)
    – aromat migdałowy wg smaku (można zastąpić innym aromatem wg uznania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Śniadanie

Mini naleśniki (bezglutenowe) o smaku migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z mlekiem, słodzidłem i aromatem migdałowym, dodać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :)

    * Z podanych składników wyszło 5 mini naleśników.

Porady

*Należy delikatnie mieszać ciasto przed wylaniem na patelnie, ponieważ mąką kukurydziana jest dość ciężka i osiada na dno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować