1.Do jednej szklanki wsyp niebieską galaretkę i zalej ja do polowy gorącą wodą. Do drugiej nasyp 3 łyżki żelatyny i zalej do polowy.
2.Gdy galaretka trochę przestygnie wlej ją razem z jednym jogurtem do miski i zmiksuj. W czasie miksowania będzie stygnąć i powoli tężeć. Wlej ją do pucharków lub szklanek.
3.Pucharki z niebieskim ptasim mleczkiem wstaw na chwilkę do lodówki. Gdy już troszkę stężeje wyłów na nią warstwę jagód lub borówek amerykańskich, a następnie odstaw z powrotem do lodówki.
4.Gdy jedna warstwa będzie w lodowce do miski wlej żelatynę, jogurt, cukier puder i dodaj aromat waniliowy. Wszytko zmiksuj, i odstaw na chwile.
5.Gdy waniliowe ptasie mleczko trochę stężeje wyłóż je do pucharków na warstwę jagód. Odstaw na chwile do lodówki do całkowitego stężenia.
6.Truskawki rozdrobnij widelcem, jeżeli będą mało słodkie możesz dodać trochę cukru pudru. Okrój parę plastrów brzoskwini i natnij ciastka tak by dało się je nałożyć na pucharek.
7.Przed podaniem na waniliowa warstwę wyłóż truskawki i udekoruj deser brzoskwinia i ciastkami. SMACZNEGO!
Komentarze