Leczo z cukinii

0 (0 ocen)

  • 15 min

Do lecza możemy dodać praktycznie wszystko, ale u mnie w domu taka wersja jest najbardziej lubiana.

  • 15 min

Składniki:

  • ok. 80 dag kiełbasy
    ok. 60 dag cebuli
    duży słoik papryki konserwowej
    duży słoik fasolki szparagowej
    puszka czerwonej fasoli
    puszka pomidorów bez skórki
    1 duża cukinia
    koncentrat pomidorowy
    słodka papryka w proszku
    ostra papryka
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Leczo

Leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. W między czasie kroimy paprykę i obieramy cukinie. Czerwoną fasolę płuczemy na sitku. Kiełbaskę wraz z cebulką przekładamy do dużego garnka dolewamy odrobinę wody i dodajemy paprykę i fasolę i dusimy. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i znów dusimy do momentu aż cukinia puści wodę. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagową i pomidory. Na koniec dodajemy przecieru pomidorowego i przyprawy wg smaku.

Porady

Do lecza możemy dodać również świeże warzywa zamiast z puszki czy słoika, ale wtedy trzeba pamiętać, żeby wszystko odrobinę dłużej dusić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Fasola Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować