LECZO PAPRYKOWE

5 (166 ocen)

  • 30 min

Proste, szybkie do przygotowania danie z darów już prawie jesiennych

  • 30 min

Składniki:

  • 60 dag kiełbasy( ja użyłam podwawelskiej)
    3 mięsiste pomidory
    1 duża papryka żółta
    1 duża papryka czerwona
    1 papryczka chili
    2 małe cukinie
    1 cebula
    7 łyżek keczupu
    só, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Leczo

Leczo paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano. Zabieramy z patelni.Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, szklimy, dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, cukinię i obrane ze skórki pomidory. Wszystko dusimy razem ok 20 minut. Po tym czasie dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili. Cukinia i pomidory się rozgotują i zagęszczą danie. Dodajemy keczup,doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować