Danie w którym główną rolę odgrywają warzywa i parówki. Jest wyśmienitym pomysłem na ciepłą kolację.

Składniki:

  • - 5-6 papryk (można różne : żółta, czerwona i zielona)
    - 1 cukinia
    - 1 bakłażan
    - 5 parówek
    - 4 cebule
    - 2 pomidory sparzone ze skórki
    - koncentrat pomidorowy
    - ketchup do smaku
    - 1/2 kostki rosołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojona papryka 1. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Bakłażan aby pozbyć się goryczki pokroić w plasterki, posolić i po upływie ok 5 min przepłukać i pokroić w kostkę.
  • Parówki z cebulą 2. Parówki pokroić w półplasterki, podsmażyć i dodać do nich paprykę, cebulkę, bakłażan i cukinię i dalej smażyć.
  • Dodane warzywa 3. Rosołek rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i wlać do składników w naczyniu i dusić (jeśli okaże się że będzie mało sosu to należy dolać więcej wody). Doprawić do smaku pieprzem, ostra papryką i solą. Gdy papryka będzie miękka dodać pomidory pokrojone w kostkę. Kolejno dodać koncentrat pomidorowy oraz ketchup (ilość należy samemu określić, należy co chwilkę próbować) Na koniec zagęścić mąką z wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować