Kurczak z Cukinią i Boczniakami

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Pyszne danie dla wszystkich lubiących boczniaki :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 średnia pojedyncza pierś z kurczaka
    150g boczniaki
    2 małe cukinie
    2 łodygi selera
    4 gałązki nać pietruszki (posiekana)
    2 łyżki sos sojowy ciemny
    3 łyżki sos chili z czosnkiem Tao-Tao
    1/2 łyżeczka pasta curry-czerwona
    1 łyżeczka przyprawa do kurczaka-złocista
    1 łyżeczka czosnek granulowany
    1/3 szklanka wody (przegotowana)
    sól,pieprz (wg.uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z cukinią i boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak z Cukinią i Boczniakami 1. Umytą pierś kroimy w paski,następnie dodajemy wszystkie przyprawy,mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut.Po upływie piętnastu minut smażymy mięso wraz z marynatą i łyżką oleju na patelni ciągle mieszając.Przekładamy do innego naczynia..
  • Kurczak z Cukinią i Boczniakami 2. Warzywa kroimy w słupki a grzyby w paski.
  • Kurczak z Cukinią i Boczniakami 3. Do tej samej patelni wrzucamy warzywa i grzyby,dodajemy jedną łyżkę oleju,1/3 szklanki wody(przegotowana).Delikatnie solimy, pieprzymy i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy wcześniej usmażoną pierś,wszystko mieszamy-posypujemy natka pietruszki i możemy podawać ....

    Podałam z ryżem :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować