Kurczak pod pierzynką

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To łatwe danie jest jednym z moich ulubionych.

Składniki:

  • ● 4 filety z kurczaka
    ● 2 marchewki
    ● duża cebula
    ● mały jogurt naturalny
    ● łyżka mąki
    ● 15 dag żółtego sera
    ● posiekany koperek
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy,
    układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Ser ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Marchewki i cebulę obieramy
    i kroimy w kostkę.
    Podsmażamy na oleju,
    a następnie dusimy, aż marchewka
    lekko zmięknie.
  • 3. Jogurt mieszamy z mąką,
    doprawiamy. Mieszamy
    z warzywami. Wykładamy
    na filety. Posypujemy serem.
    Pieczemy ok. 35 minut
    w temp. 180 °C. Posypujemy
    koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować