Kurczak po meksykańsku

4.45 (185 ocen)

Szybkie, syte danie.

Składniki:

  • duży filet z kurczaka (ok.500 g)
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    2 czerwone papryki
    1 papryczka chili
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku
    350 ml wody
    mąka do zagęszczenia
    oregano
    pieprz
    szczypta mielonej kolendry
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty, osuszony filet pokroić w grubszą kostkę, usmażyć na rumiano.
  • 2. Posypać papryką i smażąc dobrze wymieszać. Wlać wodę i dodać przyprawy.
  • 3. Paprykę umyć, odrzucić nasiona i pokroić w paski, chili pokroić drobno, dodać do mięsa. Następnie dodać fasolę i kukurydzę i na koniec koncentrat.
  • 4. 1-2 łyżeczki mąki wymieszać z wodą i zagęścić potrawę. Zagotować i posypać kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować